ИНФОРМАЦИЈЕ

Opstina Kovin
 • ДО ЧАСНОГ КРСТА ПРВИ ДОПЛИВАО НИНОСЛАВ ПАВЛИЦА
  ДО ЧАСНОГ КРСТА ПРВИ ДОПЛИВАО НИНОСЛАВ ПАВЛИЦА

  У условима просечно хладног јануарског дана, у присуству многобројних грађана и представника органа и организација који су помогли овогодишњу манифестацију на Дунавцу коју трећи пут заредом организује, уз подршку општине Ковин, Удружење спортиста „Фамилија“,  данас у подне најодважнији су пливали до часног крста.


  У условима просечно хладног јануарског дана, у присуству многобројних грађана и представника органа и организација који су помогли овогодишњу манифестацију на Дунавцу коју трећи пут заредом организује, уз подршку општине Ковин, Удружење спортиста „Фамилија“,  данас у подне најодважнији су пливали до часног крста. Први је до симбола страдања и спасења допливао Нинослав Павлица, али су и сви остали – њих више од 20 који су пливали раздаљину између два понтона у рукавцу Дунава - стигли без већих проблема. Ове године поново је међу најхрабријима била и једна дама – Ана Фремовић. Најстарији међу пливачима био је 61-годишњи Милан Ђукић, коме је за храброст припао посебан крст. Колону најхрабријих до стартног места предводили су представници Војске Србије, а потом и свештенства СПЦ, уз традиционални поздрав „Бог се јави“. Присутне екипе Црвеног крста Ковин, Ватрогасно-спасилачке јединице, Хитне помоћи – сви они, на срећу, нису имали великог посла, осим да помогну пливачима да се огрну и угреју. Представницима предузећа и удружења, појединцима, свима који су помогли да се и овогодишње пливање за часни крст успешно организује, као и пливачима, захвалнице и пригодне поклоне у знак захвалности уручио је, у име „Фамилије“, Бојан Голубовић.Манифестација је завршена дружењем уз кувано вино, ракију, чај и домаће крофне и звуке традиционалних народних песама.  О атмосфери, више ће „рећи“ фотографије настале током догађаја, погледајте у галерији испод овог текста.

 • ОПШТИНСКО ВЕЋЕ ЗАСЕДАЛО ПРВИ ПУТ У 2018.
  ОПШТИНСКО ВЕЋЕ ЗАСЕДАЛО ПРВИ ПУТ У 2018.

  Први пут у новој години, а 13. у овом сазиву, Општинско веће заседало је у уторак, 16. јануара. Већници су на почетку усвојили записник са 12. седнице одржане 15. децембра, као и записник са 6. телефонске седнице, одржане 20. децембра 2017. године. Седници су присуствовали сви већници, а председавала је Сања Петровић, председница општине.

  Први пут у новој години, а 13. у овом сазиву, Општинско веће заседало је у уторак, 16. јануара. Већници су на почетку усвојили записник са 12. седнице одржане 15. децембра, као и записник са 6. телефонске седнице, одржане 20. децембра 2017. године. Седници су присуствовали сви већници, а председавала је Сања Петровић, председница општине.
  Једногласно је усвојен нацрт Одлуке о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине Ковин за 2017. годину и у форми предлога прослеђује се СО Ковин на разматрање и усвајање.Такође, једногласно је утврђен предлог решења о разрешењу вршиоца дужности директора Туристичке организације општине Ковин, као и решења о именовању директора Туристичке организације. Уколико СО Ковин прихвати предлог на наредној седници, то би значило да ова организација, први пут од оснивања 2007. године, излази из „в.д. стања“. На конкурс који је управо спроведен као једини кандидат јавила се Дивна Кирилов, дипл.инж.производног менаџмента из Ковина, а с обзиром да је пријава била потпуна и благовремена , УО ТОО Ковин дao je позитивно мишљење о именовању. Подсетимо, Кирилов је постављена за в.д. директорку на седници СО Ковин одржаној 21. децембра (претходно дала оставку на одборничку функцију), у међувремену је спроведен конкурс и сада је пред локалним парламентом предлог о њеном именовању за директора.  Утврђен је и предлог решења о разрешењу и избору члана Савета за урбанизам и комунално-стамбену делатност Скупштине општине Ковин, одборничка група Удружена опозиција Ковина предложила је Душана Маодуша (уместо преминулог Петра Крстића). Утврђен је предлог решења о разрешењу и именовању заменика члана Комисије за комасацију катастарских општина Плочица и Скореновац. Предлог је да се именује Марјан Видовић, дипл.инж.геодезије (уместо Николе Манчева).
  Веће је донело Одлуку о расподели средстава из буџета општине Ковин за годишње програме организацијама у области спорта на територији општине Ковин за 2018. годину.Донете су и одлуке о избору најповољнијег понуђача за отуђење непокретности из јавне својине општине Ковин: за парцелу 9308/26 КО Ковин и за парцелу 9308/46 КО Ковин. Уговоре о отуђењу са изабраним понуђачима, фирмом „Плодови пак“ доо Ковин, односно за другу парцелу са Душаном Гуланом из Ковина, потписаће у име општине Ковин, по специјалном пуномоћју, заменик председника општине Зоран Николић.  Веће је решењем дало сагласност на Правилник о систематизацији радних места у Установи културних делатности „Центар за културу“ Ковин.Прихваћен је анекс I Уговора о закупу пословног простора између Општине Ковин и Културно уметничког друштва „Петефи Шандор“ из Скореновца, као и раскид Уговора о закупу пословног простора између Општине Ковин и Самосталне угоститељске радње „Корзо“.Већници су били једногласни и у давању сагласности ОШ „Жарко Зрењанин“ Скореновац за поставање дрвене конструкције у дворишту школе. Реч је о опреми за децу донираној од Мађарског националног савета, а конструкција која заузима површину од око 9 метара квадратних подразумева кућицу за игру, тобоган, пењалицу.Донето је решење о образовању Комисије за расподелу средстава удружењима у 2018. години. Председаваће Радиша Антонијев, а чланови су и Александар Паулица, Миодраг Златановић, Драгомир Мирковић, Далибор Милошевић. Одбијена је, као неоснована, жалба Ђурице Глигоријева из Ковина, на закључак ОУ Ковин (одељења надлежног за регистар стамбених заједница) из децембра 2017. године, којим је одбачен захтев стамбене заједнице на адреси Соње Маринковић бр. 6, Ковин.Веће је усвојило жалбу предузећа „МИО МАР АГРАР“ ДОО из Зрењанина, чиме је поништено у целости решење надлежног одељења Општинске управе Ковин, донето 28.09.2017. године.

 • ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ 19. ЈАНУАРА НА ДУНАВЦУ
  ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ 19. ЈАНУАРА НА ДУНАВЦУ

  Удружења спортиста "Фамилија", уз подршку општине Ковин и у сарадњи са свештенством СПЦ у Ковину организује у петак, 19. јануара 2018, традиционално богојављенско пливање за Часни крст.

  Удружења спортиста "Фамилија", уз подршку општине Ковин и у сарадњи са свештенством СПЦ у Ковину организује у петак, 19. јануара 2018, традиционално богојављенско пливање за Часни крст. Програм почиње у 11 часова на обали Дунавца, уз звуке традиционалне народне музике, дегустацију куваног вина, ракије и чаја, поручују организатори и позивају суграђане да учествују, или да у што већем броју подрже храбре пливаче.
  Фото: уочи церемоније прошлог јануара, 2017. године

 • КУД „ГАЈ“ – БОЖИЋНО ГОСТОВАЊЕ НА ТЕЛЕВИЗИЈИ „ПИНК“
  КУД „ГАЈ“ – БОЖИЋНО ГОСТОВАЊЕ НА ТЕЛЕВИЗИЈИ „ПИНК“

  Дечји извођачки ансамбл Културно-уметничког друштва „Гај“ из Гаја наступио је у јутарњем програму телевизије „Пинк“ у недељу на Божић, 7. јануара, уз пратњу народног оркестра под управом Павла Убовића. Ансамбл је припремила Катарина Косовац, која је и послала лепу вест за сајт општине Ковин. 

  Дечји извођачки ансамбл Културно-уметничког друштва „Гај“ из Гаја наступио је у јутарњем програму телевизије „Пинк“ у недељу на Божић, 7. јануара, уз пратњу народног оркестра под управом Павла Убовића. Ансамбл је припремила Катарина Косовац, која је и послала лепу вест за сајт општине Ковин. На фејсбук страници КУД-а „Гај“ можете погледати још фотографија и везе према званичном јутјуб каналу, где је забележен целокупни наступ младих Гајчана.

 • ИЗЛОЖБА ЦРТЕЖА „ПЛАЖЕ“ У ГАЛЕРИЈИ ОД 23. ЈАНУАРА
  ИЗЛОЖБА ЦРТЕЖА „ПЛАЖЕ“ У ГАЛЕРИЈИ ОД 23. ЈАНУАРА

  Из Центра за културу Ковин стигла је најава  за отварање прве изложбе у Галерији у 2018. години. Своје цртеже, у изложби названој "Плаже", представиће уметница Љиљана Шуњеварић у уторак, 23. јануара од 19 часова.


  Из Центра за културу Ковин стигла је најава  за отварање прве изложбе у Галерији у 2018. години. Своје цртеже, у изложби названој "Плаже", представиће уметница Љиљана Шуњеварић у уторак, 23. јануара од 19 часова. 
  Цртежи под називом "Плаже" у вези су са темом сеоба, којом се уметница бави у свом раду у последњих неколико година. Између 2015. и 2016. израђивала је слике великог формата које је изложила у ликовној галерији КЦБ-а у новембру 2016. године под називом "Слика призора: Сеобе". Избор предела махом се односио на апстрактне пределе војвођанске равнице и области око реке Дунав на којима су се, у огромном пространству, мешали призори тла и мочваре. По идентичном принципу апропријације и уметања великих група људских тела у нејасном кретању у пејзажу, израдила је серију цртежа под називом "Плаже.“ Уместо мочварних предела северно од реке Дунав, употребила је бројне фотографије разних средоземних плажа. На те плаже су током последњих неколико година, од почетка рата у Сирији до данас, пристизале стотине хиљада избеглица. Желела је да конституише призоре на којима није јасно да ли избеглице пристижу или су управо стигле, занимао ју је искључиво егзистецијални патос тренутка у коме се на граници између мора и копна догађају промене на путу ка новој земљи за живот.Љиљана Шуњеварић (1979) је визуелна уметница из Београда. Дипомирала је и магистрирала Сликарство на Факултету ликовних уметности у Београду. Активно излаже на групним и самосталним изложбама у земљи и иностранству од 2000. године (Бугарска, Италија, Мађарска, Мексико, Румунија, Босна и Херцеговина итд.). Значајне самосталне изложбе: Мапа (2009, Београд), Архетип (2011, Београд, Чачак), Хомосакер (2012, Пожега), Новодевичје (2014, Шабац), Призори (2015, Београд), Завршавајући Леонарда (2016, Краљево), Сеобе: Слика призора (2016, Београд; 2017, Рашка). Награђивана је из области цртежа. Радови су јој присутни у уметничким збиркама КЦ Пожега, КЦ Чачак, КЦ Нови Пазар, Галерији савремене уметности у Зрењанину, колекцији Града Београда и у више приватних колекција. Од 2013. је у звању доцента запослена на Факултету уметности Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, на предмету Сликање.

Agencija TrujaGroup, Internet Service Provider... saznaj više

Kontakt Adresa

 • Žarka Zrenjanina 105,               26226 Mramorak,                       Srbija
 • trujagroup@gmail.com
 • Kontaktirajte nas
 • Pronađite nas

Widgetkit Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."