ИНФОРМАЦИЈЕ

Opstina Kovin
 • ШКОЛСКА ОДБОЈКА - ПОБЕДА „БОРИНИХ“ ЂАКА КАО ТРАДИЦИЈА
  ШКОЛСКА ОДБОЈКА - ПОБЕДА „БОРИНИХ“ ЂАКА КАО ТРАДИЦИЈА
  Општинско такмичење у одбојци за дечаке основних школа одржано је у среду, 22. јануара у Основној школи „Бора Радић“ у Баваништу. Екипа школе домаћина и ове године потврдила је квалитет, освојивши прво место. У финалу, савладали су екипу дечака ОШ „Јован Јовановић Змај“ Ковин. 
  OdbojkasiОпштинско такмичење у одбојци за дечаке основних школа одржано је у среду, 22. јануара у Основној школи „Бора Радић“ у Баваништу. Екипа школе домаћина и ове године потврдила је квалитет, освојивши прво место. У финалу, савладали су екипу дечака ОШ „Јован Јовановић Змај“ Ковин. Треће место заузела је екипа ОШ „Ђура Јакшић“ из Ковина (у полуфиналу изгубили од „Змајеваца“ 2:0, а истим резултатом „Борини“ ђаци победили су вицешампионе у мечу за прво место). Чланови „златне“ екипе су: Михаило Станисављевић, Милош Симичић, Михајло Бачвански, Милан Грујић, Никола Стокић, Вуксан Ракочевић, Петар Зафировић, Реља Станковић, Немања Ћурчић и Никола Јованов, а водио их је наставник Стеван Радуловић. Као првопласирани, изборили су пласман за окружни ниво такмичења и навијаћемо за њих, с обзиром да ће представљати ковинску општину. 
  Информације са турнира и фотографије доставио је нам је наставник српског језика у  школи у Баваништу, Душан Симић, којем захваљујемо на сарадњи.  
 • ПРАЗНИЧНИ КОНЦЕРТИ У ШКОЛАМА У ДЕЛИБЛАТУ И МРАМОРКУ
  ПРАЗНИЧНИ КОНЦЕРТИ У ШКОЛАМА У ДЕЛИБЛАТУ И МРАМОРКУ
  На крилима музике, онако како то доживљавају, али и уче од најбољих, ђаци у школама у Мраморку и Делиблату приредили су крајем прошле године два незаборавна концерта у својим школама и тако, заједно са учитељима и наставницима, пожелели свима успешну 2020. годину...
  На крилима музике, онако како то доживљавају, али и уче од најбољих, ђаци у школама у Мраморку и Делиблату приредили су крајем прошле године два незаборавна концерта у својим школама и тако, заједно са учитељима и наставницима, пожелели свима успешну 2020. годину у коју су школски тек „упловили“, после зимског распуста. Идеју је покренула и са својим колегама реализовала професорка музичке културе Виолета Помар, а сада доносимо приче са догађаја из обе школе, као и фотографије које нам је послала. Иако је од концерата прошло неколико недеља, нека извештаји послуже као добар увод у обележавање највећег школског празника, Савиндана.
  Новогодишња чаролија у ОШ „Сава Максимовић“
        У школи у Мраморку Божићни концерт уприличен је уочи зимског распуста, 20. децембра .  Програм концерта  осмислили су  су проф. музичке културе Виолета Помар, професори разредне наставе  Бранкица Савић и Родика Стеријан, а прикључили су се и професор румунског језика Мариника Пурић, професор историје Анита Меза и верске наставе  Иван Милановић.  Музички програм испуњен лепотом дечјег умећа - певањем, свирањем, игром и глумом извели су  ученици нижих  разреда, школски хор и оркестар. Као и прошле године, специјални гости, ученици ОШ "Паја Маргановић" из Делиблата:  Милица Крчуљ, Теодора Цревар, Хелена Долашевић, Марко Јовановић и Јована Меза,  представили су се  својим одабраним програмом класичне музике  као  солисти на клавиру.  
       Поменути концерт био је део пројекта школе по називом  "Новогодишња чаролија" на коjем је радило више наставника предметне и разредне наставе: Викторија Крничан Крстић, Александра Сорајић, Марија Бешлин, Милица Илић, Драгана Лазаревић, Жељка Марковић, Родика Стеријан, Мариника Пурић, Иван Милановић, Анита Меза, Бранкица Савић, Виолета Помар, Данијела Главонић. Пројекат је водила професор српског језика и књижевности Драгана Пауновић. Циљ пројекта било је не само неговање празничног духа и традиције, већ и сједињавање  наставних ванаставних и слободних активности са активностима обогаћеног једносменског рада са којим се успешно  стартовало ове школске године. Пројектом је обухваћена новогодишња  декорација школског простора,  израда и  продајна изложба декоративних предмета и честитки (на српском, румунском, немачком, енглеском , старословенском језику, чак и египћанским хијероглифима) које су вредно припремали ученици са својим наставницима. Честититке су послате старим усамљеним мештанима, представницима локалне самоуправе и организацијама у Мраморку, а имале су и симболични улогу улазница на почетку Божићног концерта. Као предах и награда, од сакупљеног прихода организована је новогодишња забава.
  На крилима музике у ОШ „Паја Маргановић“
  Божићни дух испунио је просторије ОШ "Паја Маргановић" у Делиблату: као и крајем 2018-те, 28. децембра 2019. године одржан је традиционални Божићни концерт. Идеју концерта покренула је професорка Виолета Помар, са циљем промовисања музички даровите деце. Посебно декорисан и употпуњен савременим рачунарским технологијама,  музички кабинет и хол школе преузели су улогу концертног простора. Концерт је традиционално отворио успешни школски оркестар пригодном божићном  композицијом „Шедрик“ Миколе Леонтовича, којом се ове године представио и на Републичком такмичењу. Да љубав према оркестарском  музицирању не нестаје ни након завршене основне школе, показало је присуство бивших чланова оркестра, сада средњошколаца, који су се радо одазвали овом музичком догађају.
  Мали пијанисти Милица Крчуљ, Теодора Цревар, Марко Јовановић и Јована Меза, представили су се  својим програмом из области класичне музике. Тако се по први пут на концертном подијуму зачуо звук новог електричног клавира, посебно добављеног за овакве музичке прилике у школи. Овим вредним наставним средством директор школе наградио  је наставника музичке културе за све досадашње успехе школског оркестра. 
   Као  специјални гост концерта наступио је хор  "Искончић"  из Ковина. Овај дечји ансамбл, формиран у оквиру хора духовне музике “Искон” , основао је диригент Ненад Петковић. Под диригентском палицом Ненада Петковића и Виолете Помар, малишани узраста од три до десет година својим пригодним програмом развеселили су бројну публику.  
  Врхунац концерта чинило  је спајање три ансамбла - хора нижих разреда, хора "Искончић" и дечјег оркестра, који су у финалу извели неколико заједничких композиција.
 • БОГОЈАВЉЕЊЕ НА ДУНАВЦУ: ЧАСНИ КРСТ САВИЦИ ЋИРКОВУ ИЗ ДУБОВЦА
  БОГОЈАВЉЕЊЕ НА ДУНАВЦУ: ЧАСНИ КРСТ САВИЦИ ЋИРКОВУ ИЗ ДУБОВЦА
  У присуству многобројних грађана и представника донатора из организација, предузећа, предузетничких  радњи који су помогли овогодишњу манифестацију „Пливање за часни крст“ на Дунавцу, двадесет најодважнијих препливало је симболичних 33 метра, а први је до симбола страдања и спасења Христовог допливао Савица Ћирков из Дубовца, уз подршку већ искусних учесника којима се дивимо на смелости годинама.
  У присуству многобројних грађана и представника донатора из организација, предузећа, предузетничких  радњи који су помогли овогодишњу манифестацију „Пливање за часни крст“ на Дунавцу, двадесет најодважнијих препливало је симболичних 33 метра, а први је до симбола страдања и спасења Христовог допливао Савица Ћирков из Дубовца, уз подршку већ искусних учесника којима се дивимо на смелости годинама. Подсетимо, Удружење спортиста „Фамилија“ шести пут заредом организује ову традиционалну богојављенску манифестацију, под покровитељством Општине Ковин.  
  Ове године поново је међу најхрабријима била и једна дама, Драгана Јанков из Панчева. Најстарији међу пливачима био је Милан Ђукић (63), редовни учесник. Присутни су на најјачим аплаузом поздравили 9-годишњег Стефана Голубовића, који је уз помоћ тате  уронио у Дунавац и задржао се у води накратко, наговестивши тако да се озбиљно припрема за учешће и препливавање читаве „стазе“ у неком наредном периоду. Колону најхрабријих до стартног места предводили су представници Војске Србије и свештенства СПЦ, уз традиционални поздрав „Бог се јави“. 
  Пливању до часног крста претходила је, после литургије, литија од храма Сабора светих архангела у Улици Вука Караџића, у којој су били и коњаници и фијакери са учесницима. Посебне симболе захвалности, поклоне Епархије банатске, најодважнијима је уручио протонамесник Душан Васић. 
  Представницима предузећа и удружења, појединцима, свима који су помогли да се и овогодишње пливање за часни крст успешно организује, као и пливачима, захвалнице и пригодне поклоне у знак захвалности уручио је, у име „Фамилије“, Бојан Голубовић. Све присутне поздравила је и председница општине Сања Петровић, рекавши да ће локална самоуправа увек подржавати манифестације којима чувамо традицију, али и богатство различитости, у духу заједништва. 
  Богојављенско свечарење на Дунавцу завршено је дружењем уз кувано вино, ракију, чај и домаће крофне и уз звуке традиционалних народних песама.
 • КОВИН У ПРОЈЕКТУ „УПРАВЉАЊЕ ЉУДСКИМ РЕСУРСИМА У ЛОКАЛНОЈ САМОУПРАВИ – ФАЗА 2“
  КОВИН У ПРОЈЕКТУ „УПРАВЉАЊЕ ЉУДСКИМ РЕСУРСИМА У ЛОКАЛНОЈ САМОУПРАВИ – ФАЗА 2“
  У Општинској управи Ковин одржан је уводни састанак представника консултантског тима и тима локалне самоуправе на пројекту „Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи – фаза 2“. Пројекат који финансира Делегација Европске уније у Србији и Савет Европе
  У Општинској управи Ковин одржан је уводни састанак представника консултантског тима и тима локалне самоуправе на пројекту „Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи – фаза 2“. Пројекат који финансира Делегација Европске уније у Србији и Савет Европе биће реализован у општини Ковин током 2020. године, а основ за извођење пројектне активности је Меморандум о разумевању и сарадњи између Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије, Мисије Савета Европе и Општине Ковин (као једне од 50 изабраних), који се односи на сарадњу у пројекту „Примена пакета подршке у 50 пилот општина, градова и градских самоуправа – фаза 2“. 
  Пакет подршке подразумева пружање експертске подршке и стручног знања у кључним приоритетним областима управљања људским ресурсима на локалу, релевантним за имплементацију Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе и подзаконским актима релевантним за ову област. Општи циљ реализације пакета је развој модерног службеничког система, заснованог на компетенцијама, знањима и вештинама у складу са европским стандардима и принципима доброг управљања у локалним самоуправама.
  На уводном састанку одржаном 10. јануара 2020. године присутне је у име локалне самоуправе поздравио заменик председнице општине Зоран Николић, пројекат су представиле чланице консултантског тима на пројекту Тања Драгосавац и Бранкица Јеремић, а своје утиске и искуства у досадашњој реформи на тему управљања људским ресурсима изнели су руководиоци одељења и шефови одсека у ОУ Ковин и формирана је радна група која ће, у координацији са начелницом ОУ, реализовати све активности у оквиру пројекта. 
 • ДАМЕ ПОБЕДНИЦЕ ШАХ ТУРНИРА ЗА МЛАДЕ
  ДАМЕ ПОБЕДНИЦЕ ШАХ ТУРНИРА ЗА МЛАДЕ
  У организацији Савета за младе општине Ковин, Шах клуба „Раднички“ Ковин и Центра за културу Ковин, у суботу 11. јануара одржан је III божићни турнир у шаху за младе. 
  У организацији Савета за младе општине Ковин, Шах клуба „Раднички“ Ковин и Центра за културу Ковин, у суботу 11. јануара одржан је III божићни турнир у шаху за младе. 
  Победници у конкуренцији девојчица: 1. место Милица Станковић, 7/7; 2. место Милица Петковић; 5,5/7. Све похвале за њих јер су уједно победнице и у укупној конкуренцији
  Победници у конкуренцији дечака: 1. место Бранимир Думитру, 5/7 - у генералном пласману трећи; 2. место Милош Поповић, 4/7 - у генералном пласману четврти. 
  Награђен је и најмлађи учесник Виктор Вучић, најборбенији у конкуренцији старијих. Победници су награђени шаховским реквизитима.
  Фото: са Божићног турнира 2020.

Agencija TrujaGroup, Internet Service Provider... saznaj više

Kontakt Adresa

 • Žarka Zrenjanina 105,               26226 Mramorak,                       Srbija
 • trujagroup@gmail.com
 • Kontaktirajte nas
 • Pronađite nas

Widgetkit Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."