ИНФОРМАЦИЈЕ

Opstina Kovin
 • ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ПОЕЗИЈЕ
  ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ПОЕЗИЈЕ

  Библиотека "Вук Караџић" Ковин организује у среду, 21.марта, поводом Светског дана поезије, песничко вече са ауторима Књижевне омладине Србије.

  Библиотека "Вук Караџић" Ковин организује у среду, 21.марта, поводом Светског дана поезије, песничко вече са ауторима Књижевне омладине Србије.Своје стихове говориће: Никола Јовановић, Јасна Арбанас, Предраг Патијаревић и Илинка Марковић, а књижевно вече почиње у 19 часова.Светски дан поезије Унеско је прогласио 21. марта 1999. године, са циљем промовисања, читања, проучавања и објављивања поезије широм света.Из Библиотеке позивају да присуствујете вечери посвећеној поезији, улаз је слободан.

 • НАЈБОЉИ РЕЦИТАТОРИ НА ОПШТИНСКОМ ТАКМИЧЕЊУ 2018.
  НАЈБОЉИ РЕЦИТАТОРИ НА ОПШТИНСКОМ ТАКМИЧЕЊУ 2018.

  У организацији Центра за културу Ковин и под покровитељством Општине Ковин, у петак, 16. марта, одржана је Општинска смотра рецитатора, као први ниво традиционалног такмичења под називом „Песниче народа мог“.


  У организацији Центра за културу Ковин и под покровитељством Општине Ковин, у петак, 16. марта, одржана је Општинска смотра рецитатора, као први ниво традиционалног такмичења под називом „Песниче народа мог“.Селектор Александар Волић, редитељ из Београда, није имао нимало лак задатак да одабере најбоље, који ће представљати општину Ковин на Зонској смотри рецитатора. У категорији „млађи узраст“, даље се пласирало деветоро ученика, а петоро је похваљено. У категорији „средњи узраст“ на зону иде осморо, такође је похваљено петоро рецитатора. Међу најискуснијима, у категорији „старији узраст“, одабрано је шесторо најбољих, док је троје похваљено. Зонска смотра рецитатора (са територије свих јужнобанатских општина) одржаће се 29. марта 2018. (четвртак) у Ковину, традиционално, у сали позоришта Центра за културу.У наставку вести, у посебном документу, погледајте који рецитатори су се пласирали за зонску смотру.

 • КАРАТИСТИ НИЖУ УСПЕХЕ
  КАРАТИСТИ НИЖУ УСПЕХЕ

  МЕДАЉЕ СА ДРЖАВНОГ ПРВЕНСТВА ЗА СЕНИОРЕ И СА ШКОЛСКОГ ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ   
  На сениорском првенству Србије, одржаном 10. марта у сали карате клуба „Борац“ у Чачку,  бриљирали су ката тимови ковинског „Радничког“. Након трећих места ката на сениорском првенству Војводине, још бољи резултат стигао је са државног првенства.

   На сениорском првенству Србије, одржаном 10. марта у сали карате клуба „Борац“ у Чачку,  бриљирали су ката тимови ковинског „Радничког“. Након трећих места ката на сениорском првенству Војводине, још бољи резултат стигао је са државног првенства. Женски тим у саставу: Анђела Спасојевић, Селена Ђорђевић и Анђела Кривошић, после титуле на јуниорском првенству Србије, доспео је на треће место на сенирском првенству и тиме потврдио потенцијал и квалитет. Подмлађени мушки тим у саставу: Стефан Шемлал, Милош Јанковић и Матеја Чичић, попео  се лествицу више, окитивши се сребром. Поражени су у финалу од имењака из Београда и свој наступ завршили на високом другом месту, а Ковину донели још једну медаљу у екипној конкуренцији.На сениорском првенству Србије, одржаном 10. марта у сали карате клуба „Борац“ у Чачку,  бриљирали су ката тимови ковинског „Радничког“. Након трећих места ката на сениорском првенству Војводине, још бољи резултат стигао је са државног првенства. Женски тим у саставу: Анђела Спасојевић, Селена Ђорђевић и Анђела Кривошић, после титуле на јуниорском првенству Србије, доспео је на треће место на сенирском првенству и тиме потврдио потенцијал и квалитет. Подмлађени мушки тим у саставу: Стефан Шемлал, Милош Јанковић и Матеја Чичић, попео  се лествицу више, окитивши се сребром. Поражени су у финалу од имењака из Београда и свој наступ завршили на високом другом месту, а Ковину донели још једну медаљу у екипној конкуренцији.У суботу, 17.марта у Смедереву је одржано Школско првенство Србије за ученике и ученице основних и средњих школа. Са освојеном бронзаном медаљом вратила се у Ковин  Селена Ђорђевић, ученица другог разреда Гимназије и економске школе „Бранко Радичевић“. Овакав је био пут до медаље: након стартне победе над Николином Сарапа, ученицом средње Економско-техничке школе из Куле, резултатом 3:0, доживела је пораз од Милице Николић, ученице Математичке гимназије из Београда, резултатом 2:1. У наредна два меча остварила је исто толико победа и тиме заслужила треће место на ђачком првенству Србије. Прво је савладана Анастасију Миленковић, ученицу гимазије из Петровца на Млави, максималним резултатом, да би у одлучујућем мечу победила и Ану Воркапић, ученицу гимназије из Сомбора, резултатом 2:1. Честитке и професору Горану Јеремићу, који је са Селеном донео бронзу са државног такмичења ковинској Гимназији и економској школи.

 • ОПШТИНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА
  ОПШТИНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА

  Под покровитељством општине Ковин и у организацији Центра за културу Ковин, у петак, 16. марта одржаће се традиционална смотра рецитатора под називом „Песниче народа мог“.


  Под покровитељством општине Ковин и у организацији Центра за културу Ковин, у петак, 16. марта одржаће се традиционална смотра рецитатора под називом „Песниче народа мог“. Ово ће бити 49. смотра општинског нивоа, са које ће најбољи рецитатори, подељени у три узрасне групе (млађи, средњи и старији) учествовати на окружном-зонском такмичењу најбољих у говорењу стихова са територије Јужног Баната. Селектор општинске смотре је редитељ из Београда, Александар Волић, а такмичење почиње у 10.30, у позоришној сали Центра за културу.

 • „ФАМИЛИЈА“ СА ВОЛОНТЕРИМА ЦРВЕНОГ КРСТА
  „ФАМИЛИЈА“ СА ВОЛОНТЕРИМА ЦРВЕНОГ КРСТА

  Прошлог викенда, чланови Удружења спортиста "Фамилија" у својим просторијама угостили су волонтере Црвеног Крста из читаве Републике Србије (који су, опет, били гости ковинских „црвенокрсташа“, из 12 организација, поводом одржавања Скупштине актива младих ЦК Ковин – више о томе погледајте на фејсбук страници Црвеног крста Ковин, прим. аут).

  Прошлог викенда, чланови Удружења спортиста "Фамилија" у својим просторијама угостили су волонтере Црвеног Крста из читаве Републике Србије (који су, опет, били гости ковинских „црвенокрсташа“, из 12 организација, поводом одржавања Скупштине актива младих ЦК Ковин – више о томе погледајте на фејсбук страници Црвеног крста Ковин, прим. аут). „Била је то прилика да представимо наше вештине, успехе и да им покажемо неке основе самоодбране, а сви они могли су да се опробају са нама у стоном тенису и плесу за девојке. Драго нам је да смо били у могућности да их угостимо и надамо се још бољој сарадњи са Црвеним Крстом Ковин на реализацији других активности у наредном периоду“, поручују из „Фамилије“, уз фотографије са догађаја.

Agencija TrujaGroup, Internet Service Provider... saznaj više

Kontakt Adresa

 • Žarka Zrenjanina 105,               26226 Mramorak,                       Srbija
 • trujagroup@gmail.com
 • Kontaktirajte nas
 • Pronađite nas

Widgetkit Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."