ИНФОРМАЦИЈЕ

Opstina Kovin
 • „ЗМАЈЕВЦИ“ ОБЕЛЕЖИЛИ ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА
  „ЗМАЈЕВЦИ“ ОБЕЛЕЖИЛИ ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

  Програмом под називом „Пријатељство страних језика“, ученици и наставници ОШ „Јован Јовановић Змај“ обележили су  26. септембар, Европски дан језика, установљен  у Савету Европе током Европске године језика 2001. године и од тада се редовно обележава у четрдесет седам држава чланица Савета, међу којима је и Србија.

  Zmaj 1 1 Програмом под називом „Пријатељство страних језика“, ученици и наставници ОШ „Јован Јовановић Змај“ обележили су  26. септембар, Европски дан језика, установљен  у Савету Европе током Европске године језика 2001. године и од тада се редовно обележава у четрдесет седам држава чланица Савета, међу којима је и Србија.

  Циљ је да се скрене пажња на потребу учења страних језика како би се у већој мери цениле вредности различитих култура, као и на лингвистичко богатство Старог континента. Програм је одржан у целој школи - био је то инспиративан догађај у којем су се низали разни начини изражавања, од енглеског и немачког казивања и песме,  до богате ликовне поставке, изложбe паноа, презентација и пригоднe приредбe.

  Носиоци активности у „Змајевој“ школи били су ученици старијих разреда и њихови наставници: немачког језика Милош Манић, енглеског језика Јована Стојиљковић, ликовне културе Милена Штиковац и музичке културе Маја Лукић. „Успех и квалитет манифестације уверава нас да ће и она постати традиционална у школи, a наставиће се већ током Дечје недеље, када ће са програмом упознати и госте из других школа из ковинске општине“, каже проф. Дејан Крецуљ у име колектива, а Европски дан језика имамо и на приложеним фотографијама.

 • ОДРЖАНА 7. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА
  ОДРЖАНА 7. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

  Општинско веће општине Ковин заседало је у петак, 22. септембра у пуном саставу. Седницу је водила председница Сања Петровић, а једногласно су утврђени следећи нацрти, решења и извештаји, који се упућују на коначно разматрање и одлучивање Скупштини општине Ковин:Општинско веће општине Ковин заседало је у петак, 22. септембра у пуном саставу. Седницу је водила председница Сања Петровић, а једногласно су утврђени следећи нацрти, решења и извештаји, који се упућују на коначно разматрање и одлучивање Скупштини општине Ковин:

  Општинско веће општине Ковин заседало је у петак, 22. септембра у пуном саставу. Седницу је водила председница Сања Петровић, а једногласно су утврђени следећи нацрти, решења и извештаји, који се упућују на коначно разматрање и одлучивање Скупштини општине Ковин: Нацрт одлуке о манифестацији од значаја за општину Ковин  „Дани мађарске кухиње“; Извештај о раду и финансијском пословању Јавног предузећа за комунално стамбену делатност „Ковински комуналац“ Ковин за период 01.01-30.6.2017. године; Извештај о реализацији Годишњег програма ПУ „Наша Радост“ Ковин за радну 2016/2017. годину; Нацрт решења о давању сагласности на Годишњи план рада Предшколске установе „Наша Радост“ Ковин за радну 2017/2018. годину и нацрт Решења о утврђивању већег, односно мањег броја деце у васпитним групама у Предшколској установи „Наша Радост“ Ковин.
  Већници су једногласно усвојили текст анекса број 2 Уговора о заједничком финансирању изградње електроенергетских објеката у Општини Ковин (којим се дефинише, између ЕД Панчево и општине Ковин, заједничко финансирање реконструкције 20kV водова у циљу постизања техничких услова из прописа о укрштању и паралелном вођењу за обилазницу око Баваништа – у погледу сигурносних висина и сигурносне удаљености, прим. аут), затим Информацију о степену усклађености планираних и реализованих активности ЈП „Ковински комуналац“ Ковин за период од 01.01. до 30.6.2017. године, Решења о измени решења о утврђивању цене боравка деце у целодневном и полудневном боравку у Предшколској установи „Наша Радост“ Ковин и дали сагласност Предшколској установи „Наша Радост“ Ковин за предузимање радова на инвестиционом одржавању (преуређење дела школских тоалета у ОШ „Сава Максимовић“ Мраморак, ради прилагођавања деци предшколског узраста, за групу шредшколаца која похађа припремни програм у згради школе).Утврђена је Листа корисника за субвенционисање инвестиција у физичка средства пољопривредних газдинстава у 2017. години и усвојен текст уговора о додели поменутих средстава, као и Листа корисника за субвенционисање инвестиције осигурања у пољопривредној производњи у 2017. години и усвојен текст уговора о томе. 
  На почетку заседања,  усвојени су записник са 6. седнице Општинског већа општине Ковин одржане 04. септембра и записник са 3. телефонске седнице, одржане 06. септембра 2017. године.

 • ОДБОЈКАШИ БАВАНИШТА УГОСТИЋЕ ШАМПИОНА КАТАРА
  Са једне од утакмица гостију

  Одбојкашки клуб "Баваниште" већ се шест недеља припрема за предстојећу сезону у првој "Б" лиги. Екипа је, као и претходне сезоне, састављена од изузетно младих играча, али момци вредно тренирају и од њих се очекује успех.

  Одбојкашки клуб "Баваниште" већ се шест недеља припрема за предстојећу сезону у првој "Б" лиги. Екипа је, као и претходне сезоне, састављена од изузетно младих играча, али момци вредно тренирају и од њих се очекује успех.
  Одбојкашки клуб "Баваниште" већ се шест недеља припрема за предстојећу сезону у првој "Б" лиги. Екипа је, као и претходне сезоне, састављена од изузетно младих играча, али момци вредно тренирају и од њих се очекује успех.У склопу припрема, у суботу 23. септембра у хали ОШ "Ђура Јакшић" у Ковину одиграће од 14 часова утакмицу против шампиона Катара. Из Спортског савеза општине Ковин позивају све љубитеље одбојке да дођу у халу, присуствују добром ревијалном мечу у најави и тако поздраве госте, а уједно подрже младе Баваништанце.

 • ЂАЦИ У СВЕТСКОЈ КАМПАЊИ ЧИШЋЕЊА
  ЂАЦИ У СВЕТСКОЈ КАМПАЊИ ЧИШЋЕЊА

  Ученици ОШ“Десанка Максимовић“ Ковин су у уторак, 19. септембра 2017, великом акцијом уређења школског дворишта, са својим разредним старешинама, обележили Светски дан под називом „Очистимо свет“.Ученици ОШ“Десанка Максимовић“ Ковин су у уторак, 19. септембра 2017, великом акцијом уређења школског дворишта, са својим разредним старешинама, обележили Светски дан под називом „Очистимо свет“.


  Ученици ОШ“Десанка Максимовић“ Ковин су у уторак, 19. септембра 2017, великом акцијом уређења школског дворишта, са својим разредним старешинама, обележили Светски дан под називом „Очистимо свет“. То је једна од највећих еколошких кампања у свету која ставља акценат на правилну и одговорну рециклажу и практичне савете како живети са мање пластике и вештачких материјала. Кампања има за циљ да кроз заједничку акцију уједини друштва широм света, како би исказали бригу за животну средину, најпре у својој локалној средини. „Десанкина“ школа већ низ година спроводи акције сакупљања амбалаже и старог папира, пластичних чепова, реализује разне еколошке активности, у чему је веома успешна и на то смо поносни, каже у име колектива ПР, учитељица Наташа Буљугић, која је јучерашњу акцију забележила и оком камере.

 • ПРВЕ ОПШТИНСКЕ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ
  ПРВЕ ОПШТИНСКЕ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ

  Спортски савез општине Ковин наставља са акцијама усмереним ка популаризацији спорта код школске омладине, као своју најприоритетнију активност. Учешће великог броја школа у прошлогодишњим активностима Спортског савеза, радост, борбеност и позитивна енергија која је била присутна на свим такмичењима, довољан су показатељ препознавања и прихватања спорта код школараца.


  Спортски савез општине Ковин наставља са акцијама усмереним ка популаризацији спорта код школске омладине, као своју најприоритетнију активност. Учешће великог броја школа у прошлогодишњим активностима Спортског савеза, радост, борбеност и позитивна енергија која је била присутна на свим такмичењима, довољан су показатељ препознавања и прихватања спорта код школараца.У том духу приближавања спорта и вредности које он са собом носи, а уз велику помоћ локалне самоуправе, Спортски савез општине Ковин организоваће у уторак, 26. септембра 2017,  Прве општинске олимпијске игре за ученице и ученике од петог до осмог разреда основних школа са територије општине Ковин. Олимпијада ће се одржати у Школско-рекреативном центру "Чардак" у Делиблатској пешчари. Долазак учесника је предвиђен до 9 часова, уз обезбеђен превоз, а потом ће бити одржан заједнички састанак организатора и вођа екипа. Дефиле тимова и свечано отварање Олимпијаде заказано је за 10 часова. По завршетку такмичења, уследиће ручак за  све учеснике, а затим и заједничка шетња „Стазом здравља“ кроз Делиблатску пешчару. Додела признања и свечано затварање Олимпијаде предвиђени су за 16 часова. У паузи програма биће организован и састанак професора физичког васпитања и људи из Спортског савеза општине Ковин, на тему даљих активности у области школског спорта.Учешће у Олимпијади потврдиле су све школе са територије наше Општине, што изузетно радује организаторе и мотивише их за реализацију нових идеја. Више од стотину ученика такмичиће се у шест појединачних дисциплина ( бацање вортекса, пикадо, скок у даљ из залета, трчање на 100 метара, шах, стони тенис ) и у једној екипној дисциплини - надвлачењу конопца.Мотивисање деце за активним бављењем спортом, као и учешће средина са малим бројем ученика у систему масовног спорта, основни су циљеви Олимпијаде. Стога циклусна и  одговорајућа припрема ученика није била неопходна, а постигнути резултати неће бити у првом плану. Победник ће бити фер плеј и озарена дечија лица. Због свега наведеног, Спортски савез општине Ковин позива суграђане који су у могућности, да у уторак,  26.09.2017. године од 10:00 часова време проведу у природи, уживајући у дечијем жагору и духу олимпизма. Као организатор,  Спортски савез се захваљује свим пријављеним учесницима, а посебно вођама екипа, професорима физичког васпитања, који су подржали одржавање манифестације. У случају лоших временских услова, Олимпијада ће бити одложена, а други термин биће благовремено одређен.

Agencija TrujaGroup, Internet Service Provider... saznaj više

Kontakt Adresa

 • Žarka Zrenjanina 105,               26226 Mramorak,                       Srbija
 • trujagroup@gmail.com
 • Kontaktirajte nas
 • Pronađite nas

Widgetkit Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."