VESTI

RADIO BUS KOVIN - vesti, informacije, oglasi, forum
 • EVROPSKI DAN JEZIKA U ZMAJEVOJ ŠKOLI

  Zmaj 1Učenici i nastavnici kovinske OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ po prvi put, pod nazivom „Prijateljstvo stranih jezika“, obeležili su 26. septembar, Evropski dan jezika, koji je ustanovljen u Savetu Evrope tokom Evropske godine jezika 2001. godine i od tada se redovno obeležava u četrdeset sedam država članica Saveta, među kojima je i Srbija. Cilj je da se skrene pažnja na potrebu učenja stranih jezika kako bi se u većoj meri cenile vrednosti različitih kultura, kao i na lingvističko bogatstvo starog kontinenta. Program je održan u celoj školi; bio je to inspirativan događaj u kojem su se nizali razni načini izražavanja, od engleskog i nemačkog kazivanja i pesme do bogate likovne postavke, izložbe panoa, prezentacija i prigodne priredbe. Nosioci aktivnosti bili su učenici starijih razreda i njihovi nastavnici nemačkog jezika Miloš Manić, engleskog jezika Jovana Stojiljković, likovne kulture Milena Štikovac i muzičke kulture Maja Lukić. Uspeh i kvalitet manifestacije uverava nas da će i ona postati tradicionalna u ovoj školi, a nastaviće se već tokom Dečje nedelje, kada će škola ugostiti i pojedine škole iz kovinske opštine.

  Dejan Kreculj

 • U PETAK 5. SEDNICA SO KOVIN

  Opstina Kovin-zgradaU petak 29. septembra biće održana peta po redu sednica Skupštine opštine Kovin na čijem dnevnom redu će se naći  Izveštaj o izvršenju budžeta opštine Kovin za period januar-jun 2017. godine. Lokalni parlament će razmatrati i Predlog odluke o manifestaciji od značaja za opštinu Kovin „Dani mađarske kuhinje“; kao i Izveštaje o radu i finansijskom poslovanju Javnog preduzeća „Kovinski komunalac“ i Javnog preduzeća „Kovin-gas“ za period 01.01-30.6.2017. godine.
  Pred odbornicima će se naći i Izveštaj o realizaciji Godišnjeg programa PU „Naša Radost“ Kovin za radnu 2016/2017. godinu; zatim Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Godišnji plan rada Predškolske ustanove „Naša Radost“ Kovin za radnu 2017/2018. godinu, kao i predlog Rešenja o utvrđivanju većeg, odnosno manjeg broja dece u vaspitnim grupama u Predškolskoj ustanovi „Naša Radost“ Kovin.
  Na dnevnom redu sednice će se naći i Predlozi rešenja o razrešenju vršioca dužnosti direktora Ustanove socijalne zaštite Centar za socijalni rad „Kovin“, a potom i imenovanje direktora ove ustanove. Odmornici će, na sednici u petak, razmatrati i Izveđtaj o radu prosvetnog inspektora za školsku 2016/2017. godinu. 

 • ZABORAVLJENE IGRE 9. PUT U PLOČICI

  20170923 152314Oko 200 dece iz cele opštine takmičilo se, u subotu u dvorištu pločičke škole, u zaboravljenim igrama i veštinama. U organizaciji MZ Pločica, a uz saradnju lokalne samouprave, Turističke organizacije opštine Kovin, Sportskog Saveza opštine Kovin i OŠ ,,Đura Filipović“, održana je tradicionalna 9. po redu manifestacija ,,Zaboravljene igre i veštine“ u Pločici. ,,Cilj manifestacije je da deci prikažemo kako smo se mi nekada igrali i zabavljali, da ih naučimo našim, starim dečjim igrama, ali i da ih na trenutak odvojimo od kompjutera“ , naveo je predsednik MZ Pločica Boban Arsić. Osim dece, zabaviljali su se i odrasli koji su takođe uzeli učešće u ovim igrama.  Učesnici su svoje veštine odmeravali u igrama:  Zvrcanje sličica na banak, gađanje praćkom, bacanje novčića na crtu, kobasičari, tapke, slika-belo, pravljenje bunara od šapurina, trka na štulama, branje i krunjenje kukuruza ručno, gađanje klikerom u rošu i teranje točka( svetsko prvenstvo). Manifestacija je, od ove godine, upriličena i bogatim kulturno-umetničkim programom, a organizovano je i takmičenje u kuvanju riblje čorbe, kao i vožnja fijakerom. Ove godine, posetioci su imali priliku da u dvorištu MZ Pločica pogledaju izložbu ručnih radova, suvenira, kolača.

 • BORAC UBEDLJIV, GAJČANI NASTAVILI POBEDNIČKI NIZ

  fudballFudbaleri Borca iz Pločice ubedljivo su savladali BSK iz Bavaništa sa 7:0, i tako upisali drugu ovosezonsku pobedu. U drugom opštinskom duelu, u okviru četvrtog kola Druge južnobanatske lige „Zapad“- grupa Jug, Partizan je u Gaju minimalnim rezultatom pobedio Proleter iz Mramorka. Omladinac iz Deliblata izgubio je na Starom Tamišu, a Jedinstvo iz Dubovca u Dolovu rezultatom 3:0, dok je Kolonija poražena u Banatskom Brestovcu 2:1 od ekipe Budućnosti.
  Posle četiri odigrana kola, od opštinskih klubova najbolje je rangiran Partizan iz Gaja sa 10 osvojenih bodova, dva manje od prvoplasiranog Dolova. Borac iz Pločice, Kolonija i Omladinac sakupili su po 6. Proleter iz Mramorka i nakon četiri kola ima ubeleženu samo jednu pobedu i tri boda, a Jedinstvo iz Dubovca na svom kontu ima samo jedan bod. Fenjer drži BSK iz Bavaništa, koji je zabeležio sva četiri poraza.

  Fudbaleri kovinskog Radničkog, u okviru 6. kola Vojvođanske lige „Istok“, izgubili su u Banatskom Velikom Selu od drugoplasirane Kozare 3:0. Radnički trenutno zauzima 12-tu poziciju sa jednom pobedom, dve nerešene utakmice i tri poraza. 

 • BAVANIŠTANCI PROTIV ŠAMPIONA KATRA

  webmail.radiobusOdbojkaški klub "Bavanište" već se šest nedelja priprema za predstojeću sezonu u prvoj "B" ligi. Ekipa je kao i prethodne sezone izizetno mlada, ali momci vredno treniraju i od njih se očekuju uspešna sezona. U sklopu priprema za predstojeću sezonu u subotu 23.09.2017. u hali osnovne škole "Đura Jakšić" u Kovinu odigraće od 14 časova utakmica protiv šampiona Katra, obavestili su nas iz Sportskog saveza opštine Kovin.

Agencija TrujaGroup, Internet Service Provider... saznaj više

Kontakt Adresa

 • Žarka Zrenjanina 105,               26226 Mramorak,                       Srbija
 • trujagroup@gmail.com
 • Kontaktirajte nas
 • Pronađite nas

Widgetkit Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."