VESTI

RADIO BUS KOVIN - vesti, informacije, oglasi, forum
 • UPIS NOVIH ČLANOVA U AMATERSKO POZORIŠTE

  Amatersko pozorište Kovin organizuje besplatan upis novih članova. Tim povodom danas od 19h biće održan sastanak u Centru za kulturu u Kovinu.

  Svi koji žele da se priključe školi glume, a nisu u mogućnosti da dođu, mogu se javiti Jadranki Bulatović na telefon 064/402-5556 radi evidencije. Škola je otvorena za sve, nema audicija i starosnih ograničenja.

 • USKORO RENOVIRANJE ŠKOLE U BAVANIŠTU

  OŠ ,,Bora Radić“ u Bavaništu dobiće nove i lepše uslove za pohađanje nastave, najavio je direktor te škole, Vasa Simičić.

  Na osnovu konkursa koji je raspisala republička Kancelarija za upravljanje javnim ulganjima, Bavaništanskoj školi dodeljena su sredstva za potpunu rekonstrukciju. Direktor seoske škole Vasa Simičić izjavio je za radio ,,BUS“ da je u planu sanacija krova, promena stolarija, zamena postojećih metalnih prozora i vrata, staklenih pregrada. Takođe, namera je da se zameni grejanje, odnosno kotao, rekonstruiše elektroinstalacija i kanalizacija, adaptiraju podovi i škola ogradi. Za ove radove izdvojeno je oko 160 miliona dinara.

  Podsetimo da je Vlada RS, Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima raspisala Konkurs za finansiranje, izgradnju i rekonstrukciju objekata vaspitno-obrazovnih ustanova na teritoriji AP Vojvodine. Opština Kovin je 2016.god. u dogovoru sa školom u Bavaništu i Dubovcu, konkurisala i tako dobila odgovarajuća sredstva za totalnu rekonstrukciju ovih škola.

  Vasa Simičić napominje da je lokalna samouprava organizator projekta i finansijer, a posebno se zahvaljuje na angažovanju predsednici opštine, Sanji Petrović, za dobijanje dozvola za za ovaj projekat.

 • PU ,,NAŠA RADOST” KOVIN OBELEŽILA DEČJU NEDELJU „Da pravo svako-dete uživa lako“

  PU ,,Naša radost” Kovin organizovala je niz programa za svoje mališane povodom Dečje nedelje. ,,Odavno smo isplanirali svaki dan u nedelji: koga ćemo posetiti, šta ćemo lepo raditi i šta napraviti, kako će se deca zabaviti i uživati u sportskim aktivnostima”, poručili su iz vrtića.

  Dečja nedelja je otvorena edukativnom posetom volontera iz Crvenog krsta koji su PPP grupi, pripremno mešovitim grupama i starijoj grupi, održali radionicu na temu: „ Flaster“ i „Hraniti se zdravo“. Deca su na zanimljiv način saznala kako pružiti prvu pomoć i zašto je važno hraniti se zdravo. Gradska biblioteka „Vuk Karadžić“ je otvorila svoja vrata za decu poludnevnog pripremnog boravka, pripremnu mešovitu grupu celodnevnog boravka, PPP grupu, kao i za srednju mešovitu grupu. Deca su uživala u poseti i tom prilikom obogatila svoja znanja o važnosti pisane reči. Mališani su posetiti i Ustanovu za sport Kovin, Vatrogasni dom, a obišli su i maketu Dunava. Takođe, učestvovala su i u ,,Trci za srećnije detinjstvo“. Deca mlađih grupa su u vrtiću gledala sinhronizovani crtani film i učestvovala u zajedničkom likovnom radu na temu „Dečija prava“, dok su deca svih predškolskih grupa uživala u animiranoj pozorišnoj predstavi „Frouzen“ u biblioteci „Vuk Karadžić

  Na kraju uzbudljive „Dečje nedelje“, posebno zadovoljstvo je bilo učestvovanje u maskenbalu i muzičkoj zabavi. Po tradiciji, tako maskirani posetili su Opštinsku upravu Kovin. Predškolci, u pratnji direktorke PU ,,Naša radost“ Aleksandre Alavanje, vaspitačica i pedagoga, poklonili su dečije likovne radove predsednici opštine Kovin Sanji Petrović, zameniku predsednice opštine Kovin Zoranu Nikoliću, predsedniku SO Kovin Zoranu Bradanjiju, načelnici OU Jeleni Čolaković i rukovodiocu odeljenja za OU i javne službe Stojanki Tasić.

  Dečja nedelja ove godine, od 7. do 13. oktobra, obeležena je pod sloganom ,,Da pravo svako-dete uživa lako!“

  Tekst i fotografije: PU ,,Naša radost" Kovin

  Link za fotografije: https://www.facebook.com/Radio-Bus-Kovin-812690908926184/

 • VEČE GUSALA PO 29. PUT U CENTRU ZA KULTURU

  Udruženje ,,Prekodrinskih Srba“ vas poziva na tradicionalno Veče gusala i epske poezije 18.oktobra u 20h u Centru za kulturu Kovin. Veče je posvećeno dvadesetogodišnjici bitaka na Košarama i Paštriku. Ulaz je slobodan!

  Ovogodišnji program obogatiće brojni narodni guslari: Aleksandar Taušan, Milan Mrdović, Slavko Jeknić, Nikola Jeknić, dr Slobodan Tomić, Aleksa Rončević, Slavko Aleksić, Vlado Runjo, Mijo Spremo, Dimitrije Anđelić. Na sceni će im se pridružiti i zdravičar Vukojica Sandić, frulaš i gajdoš Goran Stamenković, dve pevačice Marija Mara Sandić i Marija Stamenković i recitator Vuk Radojković, dok će program voditi prof. Nikola Ljuboja. 

 • DAN MENTALNOG ZDRAVLJA: O PREVENCIJI SUICIDA U DOMU KULTURE

  Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti ,,Kovin“ obeležiće i ove godine Dan mentalnog zdravlja. Tim povodom, 9.oktobra u 18 u Centru za kulturu Kovin, biće održano predavanje o suicidu.

  Na tribini govoriće dr Ivana Obadović o samoubistvima u adolescenciji i dr Nenad Stojadinović o istinama i zabludama o suicidu. Po završetku predavanja, planiran je okrugli sto.

  Svetski dan mentalnog zdravlja se svake godine obeležava 10. oktobra na inicijativu Svetske federacije za mentalno zdravlje i uz podršku Svetske zdravstvene organizacije, a u partnerstvu sa ministarstvima zdravlja i organizacijama civilnog društva širom sveta. Ove godine obeležavanje Svetskog dana mentalnog zdravlja posvećen je prevenciji samoubistva.

  Svake godine blizu 800.000 ljudi sebi oduzme život, dok je broj pokušaja samoubistava još veći. Svako samoubistvo je tragedija koja pogađa porodicu, a uticaj na zajednicu i državu ima dugoročan efekat. Samoubistva se dešavaju tokom čitavog životnog veka i drugi su vodeći uzrok smrti među mladima od 15 do 29 godina na globalnom nivou.

Agencija TrujaGroup, Internet Service Provider... saznaj više

Kontakt Adresa

 • Žarka Zrenjanina 105,               26226 Mramorak,                       Srbija
 • trujagroup@gmail.com
 • Kontaktirajte nas
 • Pronađite nas

Widgetkit Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."