VESTI

RADIO BUS KOVIN - vesti, informacije, oglasi, forum
 • AKTUELNI RADOVI JKP ,, KOVINSKI KOMUNALAC“

  67870435 2494604237262575 1748920947903037440 nU toku je zamena azbestnih cevi sa cevima od polietilena. Zamena postojećih cevi je neophodna, jer su prvobitne veoma štetne,a u planu je da se u čitavoj kovinskoj opštini postave polietilenske cevi.

  Dragoslav Jeremić, direktor JKP ,,Kovinski komunalac“, izjavio je da se trenutno radi zamena azbestno-cementnih cevi u Nemanjinoj ulici, Poštanskoj i Dimitrije Tucović, kao i u ulici Sterija Popovića. ,,Ovim bismo jedan deo grada praktično zaokružili, jer smo prethodnih godina zamenili cevi u sledećim ulicama: Svetozara Markovića, 4.oktobra, JNA, i u delu Cara Lazara. Dugoročni plan je da se sve cevi zamene u Kovinu i po naseljenim mestima“, izjavio je Jeremić za radio ,,BUS“.

  Osim pomenute investicije, u toku je priključenje građana na vodovodnu mrežu u Bavaništu. Jeremić je istakao da je ovaj proces u početku išao sporo,jer su meštani bili nepoverljivi, ali su konačno shvatili da je voda ispravna. Dodaje da svi parametri pokazuju da je ta voda trenutno najispavnija i najbolja u kovinskoj opštini.

  ,,Istovremeno radimo na uređenju crpne stanice, a u planu je i da se uradi automatska rešetka. Takođe želimo da kupimo opremu za zimsko održavanje puteva. Opština Kovin poverila nam je sada te poslove, pa smo pristupili nabavci opreme za zimsko održavanje puteva kako bismo pokrili celu opštinu“, kaže Jeremić.

  Opština Kovin i JKP ,,Kovinski komunalc“ nameravaju veća ulaganja u pijace i groblja, kao i njihova uređenja. Planira se gradnja nastrešnice na zelenoj pijaci u Kovinu. Ove godine bi trebalo da se izradi projektna dokumentacija, a potom da se konkuriše kod pristupnih fondova. S obzirom da nemaju dovoljno sredstava, a ne žele da opterećuju opštinski budžet, namera je da se, uz pomoć projektne dokumentacije, konkuriše preko pristupnih fondova. ,,Saznali smo da su neka naseljena mesta na osnovu projekta dobila sredstva, pa želimo da i mi probamo i na taj način uspemo da izradimo nastrešnicu i pokrijemo celu pijacu“, podvukao je direktor komunalca.67905023 507618926735590 1668780500291944448 n

  Što se tiče kovinskog groblja, privodi se kraju ogradni zid, nastrešnica je postavljena, a uskoro će biti postavljen i behaton kako se ne bi pravilo ulegnuće usled lošeg vremena.

  Dragoslav Jeremić je napomenuo da su u toku dogovori sa OU Kovin za pronalaženje nekog rešenja, odnosno sredstava, za veća ulaganja i u pijace i groblja po naseljenim mestima.

  Govoreći o poslovanju, direktor navodi da je preduzeće finansijski stabilno i da neće biti povećanja cena komunalnih usluga. ,,Trudimo se da svakodnevne probleme i primedbe građana rešimo u što kratkom roku, a štete da na vreme i kvalitetno otklonimo. Građanima smo uvek na raspolaganju, za svaki problem koji imaju“, reči su Dragoslava Jeremića. JKP ,,Kovinski komunalac“ ima kadrovski problem. Direktor predzeća se nada skorijem ukidanju zabrane zapošljavanja, jer je danas teško doći do kvalitetnog majstora, kadra, ako ne mogu da mu pruže stabilan i stalan radni odnos. Imaju mladi kadar koji je stasao, ali kojima ističe ugovor za dve godine.

 • U TOKU SU RADOVI NA ODRŽAVANJU SPORTSKIH OBJEKATA NA TERITORIJI OPŠTINE KOVIN

  68316433 332159934339105 901198470730219520 nU periodu odmora između dve takmičarske sezone, startovali su radovi u skladu sa Programom tekućeg održavanja sportskih objekata na teritoriji naše opštine. Za celokupnu realizaciju radova obezbeđena su sredstva u iznosu oko 23 miliona dinara. Opština Kovin iz svog budžeta izdvojila je oko 20 miliona, dok je AP Vojvodina preko Pokrajinskog sekreterijata za sport i omladinu obezbedila oko 2 miliona dinara.

  RADOVI KOD ZGRADE ZA MALE SPORTOVE I NA DUNAVCU

  U toku su radovi na terenima iza ,,Đura Jakšić“ škole. Između košarkaškog i rukometnog terena biće postavljena pregradna ograda i zaštitna mreža na postojećem zidu oko košarkaškog terena prema privatnim posedima i zgradi hitne pomoći. Trenutno se farbaju tribine, klupe i metalni stubovi sa rasvetom. U planu je da travnata površina oko Zgrade za male sportove bude zaštićena ogradom od grifovanog pletiva.

  ,,Nakon završetka radova dobićemo jedan nov i izuzetno prijatan prostor u kojem će moći da uživaju, ne samo sportisti, nego i svi građani. Radovi ne zaobilaze i najfrekvetniji sportski objekat u našoj opštini popularnu halu sportova. Postojeća podloga biće zamenjena novim savremenim parketom na elastičnoj podlozi, a u toku je i rekonstrukcija toaleta za publiku. Podne pločice biće postavljene na glavnom ulazu u galeriju, dok će tribine dobiti nove pvc podloge i plastična sedišta, izjavio je Direktor Ustanove za sport Kovin, Dejan Janjević, za radio ,,BUS“.

  Govoreći o ovoj lokaciji podsetio je i na prve radove-rekonstrukcija i uređenje košarkaškog terena. Postavljena je nova sintetička podloga, urađene su košarkaške konstrukcije i postavljena je nova tabla.

  Na Dunavcu je završen teren za odbojku na pesku. Očišćen je korov i rastinje. Nanešen je nov sloj peska, oštećeno žičano pletivo je zamenjeno, stubovi ograde ofarbani, a izrađena je i montirana ulazna kapija.

                                                                                                                                

  GAJČANI DOBILI UREĐEN TEREN ZA BASKET, RADE SE OBJEKTI SPORTSKIH KLUBOVA

  Dejan Janjević je napomenuo da se košarkaši u Gaju sada mogu pohvaliti uređenim, otvorenim terenom za basket. Teren je obeležen, zamenjena je tabla i obruč sa mrežicom, a konstrukcija je obojena.

  Između ostalog privode se kraju radovi na uređenju sportskih objekata brojnih klubova na teritoriji naše opštine.

  ,,Radovi neće zaobići nijedan sportski objekat ili teren na teritoriji opštineradnickivelika Kovin. Lepa vest je da će s prvim danima nove školske godine, za kada je planiran završetak ovih akcija, svi građani moći da se bave fizičkom aktivnošću u lepšim, prijatnijim, a pre svega bezbednijim uslovima. Odgovoran pristup lokalne smaouprave u ovoj oblasti društva, zasigurno će rezultirati popularizaciji sporta i većem učešću građana u sistemu društva, a nove medalje i uspesi naših sportista neće se dovoditi u pitanje, istakao je Janjević. Ono čime se posebno ponose sportisti, prema rečima Janjevića, svakako je novoizgrađen multifunkcionalni sportski objekat-Zgrada za male sportove. U cilju unapređenja delatnosti sporta i fizičke kulture, osnovana je Ustanova za sport Kovin kojoj je osnovna delatnost održavanje sportskih objekata na teritoriji opštine. Uz pomoć finansijske podrške lokalne samouprave pristupilo se kapitalnom uređenju sportske infrastrukture u svim naseljenim mestima.

  UKLUČIVANJE STARIJIH U SISTEM SPORTA

  Ustanova za sport Kovin planira u narednom periodu da uključi stariji deo populacije u sistem sporta. ,, Želimo da uključimo srednje i starije građanstvo u sistem sporta kroz fizičku aktivnost, predavanja na temu značaja fizičke aktivnosti, humanitarni rad, priprema dokumentacije za nove radove na poboljšanju uslova za bavljenje građana sportom u 2020.god.učešće u organizaciji sportskih i drugih manifestacija u našoj opštini, izrada jedinstvene sportsko-turističke ponude u cilju prezentacije sportskih i turističkih potencijala naše opštine i učešće sportista u kampovima na našoj teritoriji“, najavio je Dejan Janjević.

 • DEJAN KRECULJ DOBITNIK SVETSKOG PRIZNANJA ZA NAJBOLJEG NASTAVNIKA

  DEJAN KRECULJProfesor fizike i i grupe informatičko-tehnoloških predmeta kovinske OŠ “Jovan Jovanović Zmaj, Dejan Kreculj, dobio je prestižno svetskog priznanje za najboljeg nastavnika “Global Teacher Award 2019”.

  Kako je ranije prenela Radio Televizija Vojvodina: ,, Ovo je veliko priznanje vojvođanskom obrazovanju, s obzirom da je od više hiljada kandidovanih nastavnika iz 70 zemalja nagrađeno 100 najboljih. Osim Kreculja , nagrađena je i dr Lidiji Nerandžić- Čanda, profesorka srpskog jezika i književnosti somborske gimnazije ,,Veljko Petrović“.

  Nagrada za najboljeg nastavnika sveta se dodeljuje nastavnicima koji daju poseban doprinos svojoj profesiji. Ta posebnost se ogleda kroz doprinos nastavničkoj profesiji, kako na lokalnom, tako i na globalnom nivou. Nagradu dodeljuje “Alert Knowledge Services” iz Nju Delhija u Indiji, koji radi sa školama iz celog sveta na edukaciji direktora škola, nastavnika, bibliotekara i savetnika u obrazovanju, sa ciljem izgradnje boljeg društva kroz obrazovanje.

  Za sredinu septembra planirana je Konferencija na kojoj će se pobednicima uručiti nagrade i sertifikati, a biće to i prilika da se naši nastavnici predstave dosadašnji rad i promovišu obrazovanje svoje zemlje.

 • OVOG MESECA MOTO SKUP, GAJAČKI KOTILIĆ, SKORENOVAČKE VEČERI I KOVINSKO KULTURNO LETO

  67836941 1140150592852173 3853291520912261120 nStanovnike kovinske opštine i ovog meseca očekuje bogat kulturno-zabavni program. Ovog vikenda počinje program u okviru kovinskog kulturnog leta, kao i moto skup.

  Direktorka Turističke organizacije opštine Kovin (TOOK), Divna Kirilov, najavila je nove kulturne sadržaje koji će biti održani u avgustu na letnoj pozornici u centru grada. Svakog vikenda, tokom čitavog meseca, posetioci će moći da uživaju u brojnim muzičkim nastupima i pozorišnim predstavama.Plakat leto 19

  Ponovno okupljanje bajkera iz cele Srbije i inostranstva planirano je u petak 2.avgusta na lokaciji Dunavac. Udruženje motoklub ,,Margum“ organizuje 12. po redu moto skup koji će trajati do 4.avgusta.

  Direktorka TOOK osvrnula se i na kovinsku slavu koja je obeležena trodnevnim programom od 25.do 27.jula. Ona je u izjavi za radio „BUS“ rekla da je veoma zadovoljna odzivom posetilaca, da je koncert Tropiko benda na gradskom trgu okupio veliki broj građana.67244976 375475196485631 1602753336690343936 n

  ,,Uoči slave organizovali smo izložbu slika srpskog ekspresioniste Milana Konjovića, zatim je usledilo tradicionlano rezanje slavskog kola, a umetničkom dele predstavile su se i naše sugrađanke Neda Nikolić, najbolja frulašica Srbije, Teodora Radović, članica KUD ,,Mladost“ Kovin, a atmosferu je ulepšala muzika naših ,,Kovinskih bećara“. Na dan slave centralni događaj bio je koncert ,,Tropiko benda“, a pre početka pozdravila sam goste, u ime lokalne samouprave. Tom prilikom sam im čestitala gradsku slavu, uz želje za dobro zdravlje i raspoloženje. Poslednjeg dana kovinske slave na manifestaciji Nek zvone tambure nastupili su brojni tamburaški orkestri“, ispričala nam je Divna Kirilov.

  Osim pomenutih događaja, 17.avgusta biće održano kvallifikaciono takmičenje za prvenstvo Vojvodine u kuvanju riblje čorbe (Gajački kotlić), kao i Skonovačke večeri i preobražanjske večeri u Deliblatu.

 • TAMBURICE ZATVORILE DANE KOVINA

  TAMBURA FESTManifestacijom ,,Nek zvone tambure“ završeni su ovogodišnji dani Kovina. Na centralnom gradskom trgu, koncertima 26.i 27.jula obeležena je kovinska slava. Nastupili su Tropiko bend i tamburaški orkestri. Gradsku slavu, pod pokroviteljstvom opštine, organizovali su kovinske mesne zajednice, Centar za kulturu, TOOK i Udruženje preduzetnika opštine Kovin.

  Trodnevni program kovinske slave otpočeo je 25.jula u galeriji Centra za kulturu Kovin. Tom prilikom je otvorena izložba ,,Zvuk svetlo boja“ autora Milana Konjovića, potom je rezan slavski kolač, a u umetničkom delu predstavile su se Neda Nikolić i Teodora Radović, uz muziku ,,Kovinskih bećara“. Druge večeri pred mnogobrojnom publikom održan je koncert Tropiko benda, a poslednjeg dana goste su zabavljali mnogobrojni tamburaški orkestri.

  U galeriji, pre otvaranja izložbe, Milivoj Grčić, direktor Centra za kulturu je čestitao kovinsku slavu i poželeo dobrodošlicu i lep provod. Prisutnima se obratio i Nebojša Vakić, kustos somborske67366836 337944713782182 7021058900778549248 n galerije ,,Milan Konjović“, dok je Milena Rackov Kovačić, direktora istoimene galerije, zvanično otvorila izložbu. Goste je pozdravio i domaćin Dragomir Bata Mirković, predsednik saveta 1.MZ Kovin. Ubrzo po otvaranju, usledio je tradicionalni čin rezanja slavskog kolača, koji je obavio protonamesnik arhijerejskog namesništva kovinskog Dušav Vasić. Tokom trajanja izložbe publika je uživala u nastupima Nede Nikolić, prve frule Srbije, Teodore Radović i muzici ,,Kovinskih bećara“. Druženje, uz koktel, nastavilo se na terasi kovinskog doma kulture.

  Sabor svetih arhangela Gavrila, 26.jula je obeležen rezanjem slavskog kolača u SPC, zatim nošenjem litije kroz grad. Slavsku litiju, koja je nošena tradicionalnom trasom od hrama Sabora svetih arhangela Mihaila i Gavrila centralnim gradskim ulicama, ispred zgrade SO Kovin dočekali su i pozdravili Zoran Nikolić, zamenik predsednika opštine, Zoran Bradanji, predsednik Skupštine opštine, Divna Kirilov, direktorka TOO, Milivoj Grčić, direktor Centra za kulturu Kovin i zaposleni u Opštinskoj upravi Kovin. Po starom banatskom običaju, na barjake je posuto žito, za zdravlje i blagostanje.

  67280256 1278028139027675 659785376998621184 nIstog dana u večernjim satima u centru Kovina okupio se veliki broj građana koji su s nestrpljenjem čekali koncert Tropiko benda. Njihov nastup i najavu sutrašnje manifestacije ,,Nek zvone tambure“, najavila je direktora TOOK Divna Kirilov. U subotu, 27. jula, Konjički klub „Kovin“ organizovao je tradicionalnu smotru paradnih konja i zaprega. Poslednje večeri kovinske slave, na letnjoj pozornici održana je po drugi put manifestacija „Nek zvone tambure“, u organizaciji ,,Kovinskih bećara i TOOK. Ovogodišnji gosti bili su: MD ,,Kovinski bećari“ i njihov podmladak, ,,Neolit“ Starčevo, pljevaljski tamburaši, ženski tamburaški orkestar ,,Ratko Matić Rale“ Saraorci i ženski šestočlani tamburaški orkestar iz Hrvatske

Agencija TrujaGroup, Internet Service Provider... saznaj više

Kontakt Adresa

 • Žarka Zrenjanina 105,               26226 Mramorak,                       Srbija
 • trujagroup@gmail.com
 • Kontaktirajte nas
 • Pronađite nas

Widgetkit Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."