VESTI

RADIO BUS KOVIN - vesti, informacije, oglasi, forum
 • PLOČIČANIMA USKORO KVALITETNIJA VODA ZA PIĆE

  ,,U toku su radovi na izgradnji postrojenja za prečišćavanje vode u Pločici. Realizacijom ovog projekta rešiše se višedecenijski problem koji muči meštane, a to je nekvalitetna pijaća voda“, izjavio je za radio ,,BUS“ odbornik SO Kovin, Milan Milovanov iz Pločice.  

  Opština Kovin je pre 2 godine donela odluku, a potom i izdvojila sredstva za izgradnju postrojenja za preradu pijaće u Pločici i Dubovcu. Za ovu namenu iz budžeta izdvojeno je  40 miliona dinara, a deo je obezbedila i Republika iz budžeta za tekuće rezerve.  Milovanov navodi da će u Pločici biti uloženo još 9 miliona dinara za sistem za ispiranje vodovodne mreže.

  ,,Radovi na izgradnji postrojenja za preradu pijaće vode u Pločici počeli su jesenas.  Lepo vreme omogućilo je kontinuiran proces, pa očekujemo da ćemo na proleće dobiti kvalitetnu vodu za piće“, rekao je odbornik lokalnog parlamenta.  Dodaje da će ovakvo postrojenje ubrzo dobiti i Dubovčani.

  Milovanov se ovim putem zahvalio lokalnoj samoupravi, na čelu sa predsednicom Sanjom Petrović, što su prepoznali značaj i pristupili rešavanju ovog problema koji je dugo mučio stanovnike Pločice i Dubovca.

 • USKORO USLUGA "eVRTIĆ" U KOVINU

  Na opštinskom sajtu danas je objavljeno da će od ove godine usluga ,,eVrtić" biti omogućena i u našoj opštini. Prenosimo Vam objavu u celosti: ,,Građanima opštine Kovin od ove godine biće omogućeno da na potpuno elektronski i besplatan način prijave decu za upis u predškolsku ustanovu.Usluga eVrtić predstavlja elektronsku prijavu dece za upis u predškolske ustanove. Roditelj više ne mora da odlazi na razne šaltere prilikom prijave deteta u predškolsku ustanovu, već prijavu može da obavi elektronski na Portalu eUprava.

  Od ove godine usluga će biti omogućena u 140 gradova i opština kao lakši, brži, potpuno elektronski i besplatan način prijave dece u predškolske ustanove. Elektronsko podnošenje prijave se vrši jednostavnim popunjavanjem online obrasca, a prilaganje izvoda iz matične knjige rođenih, prebivališta i uverenja o zaposlenju nije potrebno, jer se automatski pribavljaju. U ovom trenutku je u toku implementacija ove usluge u svim gradovima i opštinama u Srbiji".

 • ,,ZMAJEVCI” OBELEŽILI DAN SIGURNIJEG INTERNETA

  Učenici OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj” Kovin i ove godine obeležili su Međunarodni dan sigurnijeg interneta. Organizatori su udruženje Insafe/INHOPE uz podršku Evropske Komisije, a u cilju  promovisanja sigurnije i odgovornije upotrebe onlajn tehnologije i mobilnih uređaja, posebno među decom i mladima.

  “Svake godine drugog dana druge sedmice drugog meseca hiljade ljudi širom sveta se udruže kako bi učestvovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svest o sigurnosnim problemima na internetu. Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je „Zajedno za bolji internet“. Učenici starijih razreda tom prilikom, između ostalog, radili su i onlajn anonimnu anketu čiji su rezultati bili više nego ohrabrujući jer ukazuju na već izgrađen ispravan stav o ovom gorećem problemu mladih. Zbog važnosti sadražja i pretnji kojima su svakodnevno izloženi, posvećena im je čitava ova sedmica”, kaže nastavnik informatike i računarstva Dejan Kreculj, pedagoški savetnik.

 • VLADA ARSIĆ PREDSTAVIO NOVI ROMAN

  U prepunoj čitaonici Biblioteke „Vuk Karadžić“ Kovin, 07. februara, pisac Vlada Arsić je predstavio svoj najnoviji roman „Osinje gnezdo”.

  Roman je privukao veliki broj posetilaca, kojima je autor na veoma interesantan i živopisan način govorio o važnoj temi romana na kom je radio veoma dugo, čitavih deset godina. Interesantna interakcija gosta i publike trajala je duže od sat vremena, javili su nam iz biblioteke. 

 • NAJAVLJENA POTPUNA REKONSTRUKCIJA KOVINSKE BOLNICE

  Direktorka Specialne bolnice za psihijatrijske bolesti ,,Kovin“, dr Jovanka Petrović, najavila je kompletnu rekonstrukciju ove ustanove. Ona je u izjavi za radio ,,BUS“ rekla da je u toku prikupljanje dokumentacije za izradu projekta i da bi od ove godine trebalo da počne rekonstrukcija bolnice, prilagođena standardima EU.

  ,,Osim objekata koji će biti izgrađeni, biće renovirani i postojeći objekti. U planu su parterno uređenje, razni programi za rehabilitaciju, što je jako važno za psihosocijalne rehabilatcije koja je i osnova našeg lečenja i postojanja same bolnice“, rekla je dr Jovanka Petrović.

  Na zajedničkoj održanoj sednici Vlada RS i AP Vojvodine, prošle godine, definisani su jasni ciljevi investiranja pokrajine, odnosno Vlade u oblasti zdravstvene zaštite. Na sastanku je indetifikovana kovinska bolnica kao jedan od prioriteta u rekonstrukciji izgradnje i energetskoj efikasnosti samog objekta. Po završetku sastanka, počela je izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju gradske bolnice. Nakon pregledane dokumentacije, komisije Vlade RS i Svetske banke definisani su ciljevi i spuštena je sva proceduru na lokalnu samoupravu. Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti ,,Kovin“ dodeljen je izveštaj, kao i procedura koju treba da urade kako bi pristupili gradnji nove bolnice.

  ,,Naša bolnica je trenutno u lošem stanju, zbrinjava veliki broj pacijenata, oko 700 ležećih, ima veliki broj pregleda i mnogo dodatnih aktivnosti. Pacijentima, ali celokupnom osoblju, neophodni su humaniji i lepši uslovi“, objašnjava dr Petrović. Prema njenim rečima u planu je izrada projekta za 5000 kvadratnih metara koji bi bili renovirani i adaptirani. Nakon obilaska kordinatora Kancelarija za Javna ulaganja Marka Blagojevića, zaključeno je da je bolnica u lošem stanju, objekti su razuđeni, ruinirani i zbog toga je neophodno da se pristupi detaljnijem procesu, odnosno rušenju i izradi jedne nove zdravstvene ustanove, prilagođene standardima EU, Svetske banke i Svetske zdravstvene organizacije.

  ,,Gradnja bolnice obuhvatiće dve ili tri faze, sukcesivno, jedna za drugom. Prva fazi podrazumeva izgradnju novih 5000 kvadrata, a ostali objekti bi se sačuvali da mogu pacijenti da se premeste, leče i tokom rekonstrukcije“, izjavila dr Petrović.

Agencija TrujaGroup, Internet Service Provider... saznaj više

Kontakt Adresa

 • Žarka Zrenjanina 105,               26226 Mramorak,                       Srbija
 • trujagroup@gmail.com
 • Kontaktirajte nas
 • Pronađite nas

Widgetkit Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."