VESTI

RADIO BUS KOVIN - vesti, informacije, oglasi, forum
 • ODRŽANA 1.MANIFESTACIJA ,,USKRŠNJE ČAROLIJE“

  57568509 2570498392978073 5554428402141757440 nVeliki park preko puta ,,Zmajeve“ škole u Kovinu odzvanjao je juče dečjim glasovima, pesmama i osmesima. Turistička organizacija opštine Kovin je prvi put, uoči velikog hrišćanskog praznika, organizovala manifestaciju ,,Uskršnje čarolije“.

  Manifestacija je okupila decu iz Dnevnog boravka za lica sa smetnjama u razvoju iz Kovina, kao i prvačiće kovinskih osnovnih škola. Realizovane su takmičarske aktivnosti, pa su se tako deca nadmedala u kategorijama najlepše jaje, najjače jaje, prenesi jaje i potraga za skrivenim jajetom. Dodatnu atmosferu ulepšali su učenici OŠ ,,Desanka Maksimović“ Kovin koji su pozdravili svoje drugare pesmom ,,Uskršnje jutro“. Veliku podršku mališanima pružili su i učenici drugog razreda, smer-turistički tehničar, Srednje stručne škole „Vasa Pelagić“ iz Kovina, a zahvaljujući volonterima Crvenog krsta57216726 435311540536429 1383329637995642880 n iz Kovina obareno je 150 jaja. Po tri zvonceta i brojanice za decu obezbedio je veroučitelj Dušan Vasić, a sav potreban materijal za ukrašavanje jaja i vredne nagrade obezbedili su organizatori. U susret prazniku, Deca dnevnog boravka su napravila, a potom i izložila svoje kreativne radove.

  Na kraju je uz posluženje, pripremljeno i iznenađenje: zahvalnice školama za učešće i po jedno veliko jaje od papira koje će učenici oslikati zajedno u svojim učionicama i ostaviti da ih podseća na ovaj nezaboravni događaj.

 • OTVORENA IZLOŽBA ARHIVA FOTOGRAFIJE

  57122288 405604736655102 5784406944311672832 nIzložba fotografija i promocija fotomonografije ,,Arhiv fotografije-Knjiga 1“ svečano je otvorena 16.aprila u galeriji Centra za kulturu Kovin. Reč je o zajedničkom projektu Foto Saveza Srbije (FSS) i kovinskog Centra za kulturu, pod nazivom „Arhiv fotografije“. Autori izložbe su Branislav Brkić, Imre Sabo i Miroslav Jeremić.

  Prošlog novembra na otvaranju izložbe iz almanaha FSS, , direktor Centra za kulturu Kovin Milivoj Grčić i predsednik FSS-a Branislav Brkić, najavili su saradnju na polju prezentovanja fotografije kao posebnog umetničkog izraza, a sve ih je povezao idejom naš majstor fotografije, Milan Živković, sada i urednik programa Galerije u kovinskoj ustanovi kulture.

  Na otvaranju izložbe goste su pozdravili direktor Ustanove za kulturu, Milivoj Grčić, majstor fotografije Milan Živković, autori izložbe, kao i Branimir Karanović koji je prezentovao još jednu svoju ideju.

  Milivoj Grčić istakao je da je cilj ovog projekta da kvalitetne fotografije budu arhivirane. Ideja je 57511466 609156826253982 6074270417353179136 nda se fotografije sačuvaju i digitalizuju, pa je za tu namenu uređena i posebna prostorija. ,,Namera nam je da vas stalno držimo ovde, da budete domaćini“ poručio je Grčić i poželeo mnogobrojinim posetiocima da nastave da prate Centar za kulturu i FSS u ovoj zajedničkoj priči. On je pokazao i i izdatu knjigu fotografija i napomenuo da će svaka takva izložba imati knjigu koja će biti dostupna svima u svakom trenutku.

  Kao jedan od inicijatora ovog projekta Milan Živković izjavio je da je ovo tek prvi deo priče koja sadrži oko 30-ak fotografija. On je pozvao Branimira Karanovića da predoči prisutnima svoju ideju koja se odnosi na izložbu fotoaparata.Ovo bi bila prilika da svi zainteresovani vide kako se razvijala fotografska tehinika, koja bi se takođe čuvala uz arhiv fotografija.

  Ova tri autora izložbe boraviće ovih dana u Kovinu, ako budu imali sreće dobiće još po neko dete koje će sa njima učiti tehnike fotografisanja. U decembru je planirano otvaranje nove izložbe kada ćemo moći da vidimo šta su to sve umetnici snimili, poručili su organizatori.

 • NAJAVE CENTRA ZA KULTURU KOVIN: OPŠTINSKA SMOTRA DEČJEG MUZIČKOG STVARALAŠTVA I PREDSTAVA KOVINSKOG AMATERSKOG POZORIŠTA

  56956475 899289393746903 5171215395469656064 nOpštinska smotra dečjeg muzičkog stvaralaštva biće održana sutra 18.aprila od 17h u Centru za kulturu Kovin. Učestvuju: Hor i folklor OŠ „Đura Jakšić“ Kovin, mešoviti orkestri OŠ iz Deliblata i Mramorka , pevačka grupa KUD „Salmasal“ iz Skorenovca, KUD-ovi iz Deliblata i Mramorka, dve folklorne grupe iz Gaja, folklorna grupa ,,Bećarac“ iz Bavaništa i četiri folklorne grupe KUD-a ,,Aca Obradović“ iz Bavaništa. Ovogodišnji članovi žirija su Petar Pavlov, profesor muzike iz Pančeva i Dragan Mićić, koreograf iz Pančeva.

  Narednog dana, u petak 19.aprila u 20h biće održana premijera predstave ,,Kategorički zahtev“, u izvođenju Amaterskog pozorišta iz Kovina. Predstava je rađena po tekstu Borislava Pekća, a u režiji Jovana Grujića. U istom terminu predstavu će odgledati i zonski selektor Saša Latinović, reditelj iz Beograda koji će odlučiti da li će se predstava pojaviti na Pokrajinskoj smotri – Susretima amaterskih pozorišnih društava Vojvodine u Staroj Pazovi od 17.- 26. maja.

 • VUK RADOJKOVIĆ PRVI NA POKRAJINSKOJ SMOTRI RECITATORA

  57277876 10215842413266673 630288456437727232 nJubilarna 50. Pokrajinska smotra recitatora "Pesniče naroda mog" održana je 12, 13 i 14. aprila u Sečnju. Kovinsku opštinu je predstavljalo 11 recitatora u mlađem, srednjem i starijem uzrastu. Najbolji utisak na šestočlani žiri ostavio je Vuk Radojković, učenik šestog razreda OŠ ,,Đura Jakšić” iz Kovina.

  Vuk Radojković je proglašen najboljim recitatorom u kategoriji srednji uzrast i tako zaslužno zauzeo prvo mesto. On će predstavljati našu opštinu na Republičkoj smotri recitatora koja je najavljena za 17. i 18.maj u Valjevu.

  Savez umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine, organizator smotre, povodom pet decenija Pokrajinske smotre recitatora je specijalnim Poveljama nagradio zaslužne pojedince za izuzetan doprinos recitatorskom pokretu.

  Iz Kovina za dugogodišnji izuzetan doprinos recitatorskom pokretu Specijalna povelja je dodeljena Ustanovi Centar za kulturu i Gordani Đoković, nastavnici u penziji, za njen više decenijski doprinos.

  Za decenijski kontinuirani rad i rezultate, Povelje su dobili i Danijela Stanković Ćulibrk, nastavnica iz OŠ ,,Đura Jakšić” Kovin, Dragana Paunović, nastavnica OŠ ,,Sava Maksimović” Mramork, Danijela Novokmet, učiteljica OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj” Kovin, Vesna Radmanović, učiteljica OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj” Kovin, Olja Ljuboja, profesorka iz Gimnazije i ekonomske škole ,,Branko Radičević” Kovin i Stojan Jadžić, organizator programa u Centru za kulturu Kovin.

 • KAD ZMAJEVCI SLAVE SVOJ DAN

  ZMAJ ŠKOLADan škole, sto petnaesti rođendan i sto petu godinu pod svojim krovom, kovinska Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ proslavila je 15. aprila. Bio je to praznik učenika i kolektiva na godišnjicu kada je 1850. godine čika Jova Zmaj u Letopisu Matice Srpske objavio svoju prvu pesmu “Proletnje jutro”.

  U prijatnoj sportskoj atmosferi u školskoj fiskulturnoj sali, zbog vremenskih uslova, održano je takmičenje u ženskom fudbalu. Gošće su bile učenice kovinske OŠ “Desanka Maksimović”. Prikazana je lepa, dinamična i fer igra u kojima su gošće dominirale i odnele pobedu. Nakon sportista, u sali je nastavljena lepeza aktivnosti učenika mlađeg uzrasta. Potom su svi slavljenici prešli u Centar za kulturu gde su uživali u nastupu mladih recitatora i muzičara, a potom u izvrsnoj komičnoj scenskoj postavci predstave “Moja divna, luda porodica” koju je priredio ansambl dramske sekcije. U holu je bila postavljena izložba likovnih radova na temu “Reciklaža – očuvajmo dragocenu prirodu”.

  U večernjim satima usledila je svečana akademija za roditelje i prijatelje škole. Vršailac direktoraženski fudbal škole, Vesna Stojanović, čestitala je praznik, a potom je uručila ovogodišnju nagradu Učeničkog parlamenta „Zmaj među Zmajčićima“, koja se već tradicionalno dodeljuje učeniku koji je dobar drug, spreman da pomogne, poštuje druge, omiljen ne samo među đacima nego i nastavnicima i svim radnicima škole. Laureat ovog prestižnog priznanja je Filip Redžić, učenik osmog razreda.

  Potom je usledio nastup mlađih i predstava starijeg ansambla sa predstavom koja je, iako iznova igrana, sada premijerno za mame, tate, bake i deke, oduševila spontanošću dečije igre na kojoj bi s pravom mogao da pozavidi mnogi teatar odraslih.

  TEKST I FOTOGRAFIJE: Nastavnik Dejan Kreculj

Agencija TrujaGroup, Internet Service Provider... saznaj više

Kontakt Adresa

 • Žarka Zrenjanina 105,               26226 Mramorak,                       Srbija
 • trujagroup@gmail.com
 • Kontaktirajte nas
 • Pronađite nas

Widgetkit Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."