ИНФОРМАЦИЈЕ

Opstina Kovin
 • НАРЕДБA О ИЗДВАЈАЊУ СРЕДСТАВА ЗА ПАКЕТЕ ПОМОЋИ
  НАРЕДБA О ИЗДВАЈАЊУ СРЕДСТАВА ЗА ПАКЕТЕ ПОМОЋИ

  Штаб за ванредне ситуације општине Ковин одржао је данас, 31. марта,  телефонску седницу, на којој је донета Наредба о издвајању новчаних средстава за набавку пакета помоћи најугроженијима на територији општине Ковин  -

  šпензионерима чије пензије не прелазе 30.000 динара, као и суграђанима у стању социјалне потребе.

  Наредбу са данашње седнице Општинског штаба могуће је преузети са банера „Штаб за ванредне ситуације - корона вирус - Covid-19“, овде на почетној страни сајта општине Ковин www.kovin.org.rs

 • Eлектронскa предаја захтева за вештачење здравственог стања детета
  Eлектронскa предаја захтева за вештачење здравственог стања детета

  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије саопштило је данас да, док је ванредно стањe, породиље које први пут подносе захтев за остваривање права на посебну негу детета могу да поднесу документацију потребну за вештачење здравственог стања детета електронским путем или поштом на адресу Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање (РФПИО).

  Попуњен и потписан скенирани захтев за вештачење, са медицинском и осталом пратећом документацијом, укључујући и изјаву о веродостојности достављене електронске медицинске документације, потребно је послати на имејл novaporodilja@pio.rs или препорученом пошиљком на адресу РФПИО, Александра Костића. 9, 11.000 Београд.

  У захтеву је потребно навести и мејл адресу послодавца, као и службу дечје заштите у месту пребивалишта.

  РФПИО ће, на основу вештачења медицинске документације, електронском поштом послати скенирано мишљење комисије о здравственом стању детета подносиоцу захтева, као и послодавцу и надлежној служби дечје заштите, на адресе које подносилац захтева  наведе у захтеву.

  Захтев за вештачење здравственог стања детета (Образац број 1ЕЛ – ЗОПНД), као и осталу потребна документација за вештачење, могу се преузети са сајта РФПИО https://www.pio.rs/

  Подносилац захтева који електронски подноси захтев и медицинску документацију ради вештачења дужан је да потпише и пошаље скенирану изјаву о веродостојности ове документације. Након престанка ванредне ситуације, РФПИО извршиће ревизију и контролу достављене документације.

  По добијању скенираног мишљења комисије о здравственом стању детета, породиља подноси Захтев ради остваривања права на накнаду зараде ради посебне неге детета или/и права на остале накнаде по основу посебне неге детета.

  Попуњен и потписан захтев ради остваривања права на накнаду зараде за време посебне неге детета, са потребном документацијом, потребно је скенирати и послати на имејл pisarnica@kovin.org.rs за општину Ковин, односно на другу одговарајућу имејл адресу за општине и градове у Србији, а која је истакнута на порталима градских општинских управа у нашој земљи.

  Захтеви ради остваривања права на накнаду зараде ради посебне неге дететаили/и права на остале накнаде по основу посебне неге детета, са потребном документацијом утврђеном законом, могу се послати и препорученом пошиљком на адресе служби дечје заштите, које припадају општинама или граду у којима подносилац захтева има пребивалишта.

  Захтев за вештачење здравственог стања детета (Образац број 1ЕЛ – ЗОПНД), као и Захтев за остваривање права на накнаду зараде ради посебне неге детета (Образац НЗ-ПНД), Захтев за остваривање права на остале накнаде по основу посебне неге детета (Образац ОН-ПНД),  могу се преузети са сајта Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

  Подсећамо на то да се за породиље које су већ оствариле право на накнаду зараде за време одсуства са рада ради посебне неге детета и на остале накнаде по основу посебне неге детета, а којима ово право истиче истиче 15. марта 2020. године и касније, а надлежни орган није одлучио о даљем коришћењу, то право продужава на основу раније донетих решења, најдуже три месеца, односно док траје ванредно стање.

 • НОВЕ НАРЕДБЕ ОПШТИНСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ О ПРЕДУЗИМАЊУ ПРЕВЕНТИВНИХ МЕРА У ОПШТИНИ КОВИН
  НОВЕ НАРЕДБЕ ОПШТИНСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ О ПРЕДУЗИМАЊУ ПРЕВЕНТИВНИХ МЕРА У ОПШТИНИ КОВИН

  Штаб за ванредне ситуације општине Ковин одржао је данас, 30. марта,  7. телефонску седницу, на којој су донете Наредба о предузимању превентивних мера у општини Ковин, као и посебна Наредба од 11. тачака у којима се дефинишу забране, ограничења рада и посебне обавезе појединих субјеката за територију општине Ковин.

  Посебно се истиче забрана излазака свих лица за време полицијског часа, ограниченје рада пекара, забрана рада пијаца и друго.

  Обе наредбе са данашње седнице Општинског штаба могу се преузети са банера „Штаб за ванредне ситуације - корона вирус - Covid-19“, овде на почетној страни сајта општине Ковин www.kovin.org.rs

 • ДЕЗИНФИКОВАНЕ УЛИЦЕ, ПРИСТУПИ И ТРОТОАРИ У СВИМ НАСЕЉЕНИМ МЕСТИМА ОПШТИНЕ - БРАВО ЗА ВАТРОГАСЦЕ И ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ
  ДЕЗИНФИКОВАНЕ УЛИЦЕ, ПРИСТУПИ И ТРОТОАРИ У СВИМ НАСЕЉЕНИМ МЕСТИМА ОПШТИНЕ - БРАВО ЗА ВАТРОГАСЦЕ И ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ

  Током викенда за нама, 28. и 29. марта, по налогу Општинског штаба за ванредне ситуације, извршена је дезинфекција приступних путева-прилаза, тротоара на фреквентним тачкама и свих улица у Ковину и насељеним местима општине Ковин.

  Дводневну акцију извели су добровољни ватрогасци и пољопривредници-добровољци, који су за потребе обављања овог важног посла у време ванредног стања дали своје тракторе. Дезинфекционо средство, натријум хипохлорит, обезбедио је „Ковински комуналац“, а акцијом су координирали, у име Општинског ватрогасног савеза Јовица Ивковић и у име Општинског штаба Петар Чолаковић, задужен у ОУ Ковин за ванредне ситуације. 

  Посао је започет у суботу увече истовремено на територији целе општине Ковин, када су дезинфиковани тротоари и прилази важним објектима, као и приступи фреквентним местима. Учествовало је 29 добровољних ватрогасаца и утрошено је 1670 литара воде и сразмерно дезинфекционог средства.

  Јуче, 29. марта, дезинфиковане су улице, у акцији изведеној такође истовремено у Ковину и свим насељеним местима општине: Плочици, Скореновцу, Гају, Дубовцу и Шумарку, у Баваништу, Малом Баваништу и Белом Брегу, Делиблату, Мраморку.

  У недељној акцији учествовало је 20 пољопривредника и 8 добровољних ватрогасаца, са 19 трактора опремљених прскалицама и 2 ватрогасна камиона. За дезинфекцију улица на територији целе општине укупно је утрошено близу 59 хиљада литара воде и сразмерно дезинфекционог средства (58.960 литара воде и 58,96 литара натријум хипохлорита).

  О успешној акцији, уз велику захвалност нашим суграђанима добровољним ватрогасцима и пољопривредницима, најбоље говоре фотографије са терена у прилогу ове вести.  

 • ПРЕСТАНАК РАДА СВИХ ПИЈАЦА
  ПРЕСТАНАК РАДА СВИХ ПИЈАЦА

  Јавно комунално предузеће „Ковински комуналац“, које управља пијацама на територији општине Ковин обавештава све грађане да у складу са новим мерама које је прописала Влада Републике Србије, а у циљу спречавања даљег ширења вируса ЦОВИД-19, све пијаце на територији општине Ковин, престају са радом до даљњег.

  Како би изашли у сусрет свим грађанима општине Ковин, ЈКП „Ковински комуналац“ ће се потрудити да обезбеди све бројеве телефона продаваца, који би вршили продају путем доставе на кућну адресу. Списак продаваца са бројевима телефона биће објављен на званичној страници ЈКП „Ковински комуналац“ Ковин, а исти ће се проширивати из дана у дан. Овим путем молимо и све продавце који су заинтересовани за овакав вид продаје да се јаве на број телефона 064/867-25-28.

  Списак продаваца:

  1. Ђорђевић Снежана  - пилетина- 061/642-75-69
  2. Драгојловић Зоран – печурке, јаја – 064/284-71-03
  3. Вуковић Весна – зелениш – 069/206-99-30
  4. Романов Весна – пољ. Производи – 064/680-10-23
  5. Талијан Зоран – пољ.производи – 064/144-31-56
  6. Стефановић Мишел – пољ.производи – 060/3744-49-51
  7. Динић Миодраг – пољ.производи – 060/580-17-05
  8. Милојевић Бојан – пољ.производи – 060/448-80-96
  9. Илић Весна – пољ.производи – 069/438-59-30
  10. Вуловић Василије – пољ.производи – 063/779-14-96
  11. Николић Сава – пољ.производи – 062/814-39-12
  12. Јовић Драган – пољ.производи – 013/742-417
  13. Ковачевић Жељко – пољ.производи – 063/836-53-66
  14. Игњатовић Новица – пољ.производи – 060/375-51-45
  15. Бањаи Золтан  - пољ.производи – 064/946-02-27
  16. Абрахам Естер – пољ.производи – 060/415-83-82
  17. Резач Бранислав – млечни производи – 063/783-07-21

Agencija TrujaGroup, Internet Service Provider... saznaj više

Kontakt Adresa

 • Žarka Zrenjanina 105,               26226 Mramorak,                       Srbija
 • trujagroup@gmail.com
 • Kontaktirajte nas
 • Pronađite nas

Widgetkit Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."